Skip to the content

Molybdæn

Mineralet molybdæn kan du finde i rigtig mange forskellige fødevarer. Særligt gode kilder er bl.a. rød peber, græskarkerner, lever og perlespelt.

Hvorfor er det vigtigt at få molybdæn?

Vi ved ikke ret meget om molybdæn, men vi ved dog, at din krop skal bruge mineralet.

Molybdæn bliver bl.a. brugt i forskellige enzymer og spiller en rolle i dannelsen af protein og i B12-vitamin.

Måske kan molybdæn være med til at nedsætte risikoen for huller i tænderne.

Hvad skal jeg spise for at få molybdæn?

Du finder molybdæn i rigtig mange forskellige madvarer, bl.a. i:

  • æg
  • indmad
  • bælgfrugter
  • nødder
  • sesamfrø
  • græskarkerner
  • muslinger
  • fuldkornsprodukter
  • linser
  • grønne bønner

................................................................................................................................................................................................

Kan jeg få for lidt molybdæn?

Det er meget svært at få for lidt molybdæn.

Hvis du er sund og rask får du rigeligt dækket din krops behov via helt almindelig mad.

Molybdænmangel er kun set i enkelte tilfælde, hvor en patient gennem længere tid har måttet leve af sondemad og fik bevidsthedsforstyrrelser, som måske kunne være et symptom på molybdænmangel.

Kan jeg få for meget molybdæn?

Det er stort set umuligt at spise for meget molybdæn via maden.

Spiser du for meget molybdæn ved kosttilskud, kan det forårsage kobber- og blodmangel. Hold dig derfor til anbefalingerne.

................................................................................................................................................................................................

Læs mere