Skip to the content

Hvad er klimabelastningen på fødevarer?

Der er forskelligt, hvor meget fødevarer belaster klimaet. Den grønne tænketank, CONCITO, har i 2019 givet deres bud på, hvor meget de enkelte fødevarer belaster klimaet. Du kan se et udvalg her på listen.

Se udvalg af fødevarer og deres belastning af klimaet i tabellen herunder: 

Produkt: Kilo CO2 pr. kilo
Okse 36,5
Bacon 12,5
Rejer 12
Ost  12
Chokolade 11
Gris 8,1
Kaffe 7,9
Leverpostej 7,4
Plantefars 4,4
Te 4,3
Æg 4
Kylling 4
Hummus 3,6
Torsk 3
Vin (pr. liter) 3
Slik, vingummi og bolscher 3
Kikærter 2,7
Ris 2,9
Pasta 1,7
Rugbrød 1,5
Mælk 1,2
Øl (pr. liter) 1,2
Rundstykke m. ost 1
Vindruer  0,8
Banan 0,7
Havregryn m. mælk 0,6
Appelsin 0,5
Udenlandske æbler 0,5
Kartofler 0,5
Havredrik 0,5
Danske æbler 0,4
Udenlandske tomater 0,4
Udenlandske peberfrugter 0,4
Udenlandske agurker 0,4
Spidskål 0,4
Gulerødder 0,3