Hvad er klimabelastningen på fødevarer?
Der er forskelligt, hvor meget fødevarer belaster klimaet. Den grønne tænketank, CONCITO, har i 2019 givet deres bud på, hvor meget de enkelte fødevarer belaster klimaet. Du kan se et udvalg her på listen.
Se udvalg af fødevarer og deres belastning af klimaet i tabellen herunder:
| Produkt: | Kilo CO2 pr. kilo |
| Okse | 36,5 |
| Bacon | 12,5 |
| Rejer | 12 |
| Ost | 12 |
| Chokolade | 11 |
| Gris | 8,1 |
| Kaffe | 7,9 |
| Leverpostej | 7,4 |
| Plantefars | 4,4 |
| Te | 4,3 |
| Æg | 4 |
| Kylling | 4 |
| Hummus | 3,6 |
| Torsk | 3 |
| Vin (pr. liter) | 3 |
| Slik, vingummi og bolscher | 3 |
| Kikærter | 2,7 |
| Ris | 2,9 |
| Pasta | 1,7 |
| Rugbrød | 1,5 |
| Mælk | 1,2 |
| Øl (pr. liter) | 1,2 |
| Rundstykke m. ost | 1 |
| Vindruer | 0,8 |
| Banan | 0,7 |
| Havregryn m. mælk | 0,6 |
| Appelsin | 0,5 |
| Udenlandske æbler | 0,5 |
| Kartofler | 0,5 |
| Havredrik | 0,5 |
| Danske æbler | 0,4 |
| Udenlandske tomater | 0,4 |
| Udenlandske peberfrugter | 0,4 |
| Udenlandske agurker | 0,4 |
| Spidskål | 0,4 |
| Gulerødder | 0,3 |