Skip to the content

persille

Anvendelse

Til fisk og fyld i kylling. Udbredt i Europæisk, mellemøstlig og amerikansk mad. To-årig plante, der let dyrkes i have eller på altan. Andet år blomstrer persille og bliver kedelig som krydderurt. Findes som kruspersille og bredbladet persille. Bredbladet persille har det højeste indhold af æteriske olier, som giver den friske smag og er bedst til opvarmning. Genbrug aldrig varme retter, som indeholder ikke-kogt persille. Indeholder A-C vitamin og antioxidant. Frisk persille er et gammelt husråd mod hvidløgsånde.

Opbevaring

Afskårne urter opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. De kan også fryses ned. Persille, der købes i en urtepotte, kan med fordel plantes om. Friske urter bør ikke opbevares i nærheden af tomater, æbler eller citrusfrugter.

Mellemmåltid

Grøntsager med krydderurtedip

Grove grøntsager med lidt krydderurtedip smager godt og stiller sulten inden frokosten. Vælg gr...

Aftensmad

Suppe af grønne ærter med spidskål og kikærter

En suppe med masser af grøntsager og bælgfrugter er et mættende aftensmåltid med masser af vita...

Aftensmad

Rabarber, ovnbagte kartofler og kylling

Nyd forårets rabarber med kylling og kartofler. Mad med masser af smag.