Skip to the content

Rabarber, ovnbagte kartofler og kylling

Nyd forårets rabarber med kylling og kartofler. Mad med masser af smag.

Ingredienser

Kylling
  • 1 stk
    kylling
  • 1 bundt
    persille
  • 4 stk
    skalotteløg
  • salt
  • peber
Ovnbagte kartofler
  • 500 g
    kogte kartofler, for eksempel rester fra en anden dag
  • salt
Rabarber
  • 4 stk
    rabarber
  • 1 spsk
    ingefær
  • 1 tsk
    chili
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 dl
    æblemost
  • 1 bundt
    frisk mynte
Drikkevarer
  • 1 glas rødvin til hver voksen
  • 1 glas sodavand til hver barn
  1. 1
    Kylling:
    Tænd ovnen på 180 grader
  2. 2
    Tag din kylling og skær ryggen ud. Det gør du ved at lægge kyllingen på et spækbræt, med brystet opad. Stik kniven ned igennem og pres kniven ned på begge sidder af ryggen. Tag rygstykket ud og smid det væk
  3. 3
    Riv fat i begge sidder af kyllingen og pres brystet ned mod brættet, så fuglen ligger helt fladt
  4. 4
    Skyl persillen og hak den groft
  5. 5
    Pil løgene og flæk dem på midten
  6. 6
    Tag et fad, læg persille og løg heri og kom kyllingen ovenpå
  7. 7
    Drys lidt salt og peber ovenpå
  8. 8
    Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen 40-45 minutter til den er gennemstegt
  9. 9
    Ovnbagte kartofler:
    Gnid de kogte kartofler med lidt salt
  10. 10
    Læg kartoflerne i et fad
  11. 11
    Kom kartoflerne i ovnen 15 minutter før kyllingen er færdig
  12. 12
    Rabarber:
    Skyl rabarber grundigt
  13. 13
    Skær det røde stykke af rabarber i skrå stykker
  14. 14
    Skræl ingefær og hak den fint
  15. 15
    Kom rabarber, olie, ingefær og chili i en gryde et par minutter
  16. 16
    Tilsæt æblemost og lad det småkoge i cirka 10 minutter
  17. 17
    Skyl mynte og hak det fint
  18. 18
    Vend mynte i
  19. 19
    Servering:
    Fordel maden på fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  20. Voksenportion

    Børneportion

    rabarber_ovnbagte_kartofler_kylling_lille.jpg

Tip

Kog en stor portion kartofler når du alligevel er i gang med at skrælle, så har du både til aftensmad, frokostsalater og som pålæg på brød