Skip to the content

Suppe af grønne ærter med spidskål og kikærter

En suppe med masser af grøntsager og bælgfrugter er et mættende aftensmåltid med masser af vitaminer og mineraler. Server med fuldkornsbrød, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket.

Ingredienser

  • 240 g
    tørrede kikærter
  • 2 stk
    løg
  • 2 fed
    hvidløg
  • 1 bundt
    persille
  • 0.5 stk
    spidskål
  • 1 stk
    Citron (øko)
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 1 kg
    frosne ærter
  • 1 l
    kyllingfond eller boullion
Brød
  • 2 stk
    fuldkornsboller. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  1. 1
    Skyl kikærter i en sigte med koldt vand
  2. 2
    Kom kikærterne i en skål og hæld rigeligt koldt vand på
  3. 3
    Sæt kikærterne på køl i minimum 12 timer
  4. 4
    Skyl kikærterne med koldt vand
  5. 5
    Kom kikærterne i en gryde, kom vand på, og kog kikærterne til de er møre
  6. 6
    Pil løg og hvidløg og hak det fint
  7. 7
    Skyl persillen og hak den fint
  8. 8
    Skyl spidskål, flæk den, og skær den ene halvdel i tynde strimler
  9. 9
    Riv citronskal på den fine side af rivejernet
  10. 10
    Kom olie i en stor gryde
  11. 11
    Varm olien op og svits ærter, løg og hvidløg
  12. 12
    Tilsæt fond, citronskal og saft af en citron
  13. 13
    Kog suppen i cirka 15 minutter
  14. 14
    Hæld suppen i en blender og blend alle klumper er væk
  15. 15
    Smag til med salt og peber
  16. 16
    Kom suppen tilbage i gryden
  17. 17
    Kom kikærter i suppen og varm suppen igennem i cirka 5 minutter
  18. 18
    Fordel suppen i fire dybe tallerkener. 20 % og 1/2 bolle til hvert barn og 30 % og 1/2 bolle til hver voksen. Server med spidskål og persille på toppen
  19. Voksenportion

    Børneportion

    suppe_grønne_ærter_spidskål_kikærter_lille.jpg