Skip to the content

spidskål

Anvendelse

Spidskål er til dig, der synes, kål svirper for hårdt på dine smagsløg. Spidskål er mildere. Kålfans glæder sig til spidskål hvert år, når solen og sommerkålen vender tilbage. Den smukke, kegleformede, køliggrønne kål smager godt til alt: Bøffer, frikadeller, fugl og fisk. Spidskål, der er hakket, dampet og vendt med bacon, går som fuldgodt tilbehør til hvad som helst. Du kan også bare vende dampet spidskål med olivenolie, salt og citron og nyde den som en delikatesse. Spidskål kaldes også sommerkål, og i mange lande betragtes spidskål som en tidlig hvidkål. Som andet sommergrønt er den spæd og sprød i smagen. Den må helst ikke voldkoges eller druknes i vand. Damp den ganske let i 5-10 minutter i en smule vand.

Opbevaring

Opbevar spidskål i en plastikpose eller anden tætsluttende beholder i køleskabet. Kål kan holde sig længe, helt op til 3 uger. Kål kan fryses, men skal først snittes og dernæst blancheres. Frys kål i en plastikpose. Brug den optøede kål i f.eks. gryderetter, supper eller wok.

Aftensmad

Sommercoleslaw, nye kartofler og stegt kylling

Hvad er bedre en nye danske kartofler? Her vendt i lidt sennep og god olivenolie, mums!

Frokost

Salat med sprød kål, ost og koldt kød

En grov kålsalat med magert kød er et mættende frokostmåltid. Når du bruger rester fra aftensma...

Frokost

Makrel, skyr og kål

Husk at spise fisk flere gange om ugen. Fisk fra dåse er også godt for dig. Bland med en grov k...