Skip to the content

Makrel, skyr og kål

Husk at spise fisk flere gange om ugen. Fisk fra dåse er også godt for dig. Bland med en grov kål og en dressing på magert surmælksprodukt. Så har du en mættende salat.

Ingredienser

  • 100 g
    mandel
  • 500 g
    spidskål eller en anden kål
  • Lidt frisk dild
  • 8 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 3 spsk
    skyr eller yoghurt naturel
  • 1 tsk
    sennep
  • 3 dåse
    Makrel i tomat
  • salt
  • peber
  1. 1
    Læg mandlerne på en tør, kold stegepande
  2. 2
    Varm stegepanden op og rist mandlerne til de er gyldne
  3. 3
    Lad mandlerne køle lidt af og hak dem groft
  4. 4
    Skyl kålen, skær stokken fra og snit den meget fint
  5. 5
    Skyl dild og pluk den groft
  6. 6
    Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
  7. 7
    Kom sennep i skyr og bland godt
  8. 8
    Vend kål, makrel, mandler og dild i dressingen
  9. 9
    Smag salaten til med lidt salt og peber
  10. 10
    Del salaten i fire portioner, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen. Server 2 ½ skive rugbrød til hver voksen og 1 ½ skive rugbrød til hvert barn
  11. 11
    Pak salaten i bokse og tag med på farten
  12. 12
    Spis ristet rugbrød til salaten
  13. Voksenportion

    Børneportion

    makrel_skyr_kål_lille.jpg

Tip

Hasselnødder smager også godt til retten