Broccoli er en mild kål og nem i køkkenet. Den stammer fra Italien og gør sig godt med pasta, hvidløg, parmesan og andre ingredienser fra det italienske køkken. Brug den også i danske og asiatiske retter. Kog broccoliens buketter i tre-fem minutter, eller lynsteg dem i olie. Spis dem rå i en salat eller vendt i marinade som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

broccoli

Anvendelse

Opbevaring
Broccoli opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Den bør ikke opbevares sammen med tomater, æbler eller citrusfrugter. Broccoli kan fryses, men skal først blancheres i ca. 2 minutter.

Mellemmåltid
Råmarinerede rødder på rugbrød
Brug marinerede grøntsager som pålæg på rugbrød - det er både lækkert og mættende.

Aftensmad
Grønsagsret med nødder
Hold en eller flere kødfrie dage om ugen. Det er godt, både for dig og for vores planet.

Aftensmad
Nye kartofler og rødspætter med grov remoulade
Lav din egen remoulade til rødspætten, meter bedre end den færdigkøbte og tilmed sundere