Skip to the content

broccoli

Anvendelse

Broccoli er en mild kål og nem i køkkenet. Den stammer fra Italien og gør sig godt med pasta, hvidløg, parmesan og andre ingredienser fra det italienske køkken. Brug den også i danske og asiatiske retter. Kog broccoliens buketter i tre-fem minutter, eller lynsteg dem i olie. Spis dem rå i en salat eller vendt i marinade som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Opbevaring

Broccoli opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Den bør ikke opbevares sammen med tomater, æbler eller citrusfrugter. Broccoli kan fryses, men skal først blancheres i ca. 2 minutter.

Mellemmåltid

Råmarinerede rødder på rugbrød

Brug marinerede grøntsager som pålæg på rugbrød - det er både lækkert og mættende.

Aftensmad

Grønsagsret med nødder

Hold en eller flere kødfrie dage om ugen. Det er godt, både for dig og for vores planet.

Aftensmad

Nye kartofler og rødspætter med grov remoulade

Lav din egen remoulade til rødspætten, meter bedre end den færdigkøbte og tilmed sundere