Skip to the content

Nye kartofler og rødspætter med grov remoulade

Lav din egen remoulade til rødspætten, meter bedre end den færdigkøbte og tilmed sundere

Ingredienser

Kartofler
  • 800 g
    ny kartoffel
  • 1 spsk
    olivenolie
  • timian
  • dild
  • 1 tsk
    groft salt
Grov remoulade
  • 2 stk
    gulerod
  • 1 stk
    Grøn peber
  • 100 g
    grønne ærter fra bælg
  • 250 g
    broccoli
  • 300 g
    blomkål
  • 1 dl
    syltede agurker
  • 2 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • 2 spsk
    karry
  • 1 spsk
    gurkemeje
  • 1 tsk
    groft salt
  • peber
  • 1 spsk
    væde fra de syltede agurker
Rødspætter
  • 450 g
    rødspættefilet
  • 60 g
    fuldkornsmel
  • 2 stk
    æg
  • 60 g
    fuldkornsrasp
  • 10 g
    smør
  • 1 spsk
    olivenolie
  • groft salt
  • peber
  • 1 stk
    citron
  1. 1
    Kartofler:
    Kom vand i en gryde
  2. 2
    Bring vandet i kog
  3. 3
    Kog kartoflerne til de er møre men stadig har bid
  4. 4
    Hæld vandet fra
  5. 5
    Skyl dild og timian og hak krydderurterne
  6. 6
    Vend kartofler med dild, timian, olivenolie og salt
  7. 7
    Grov remoulade:
    Skræl gulerødderne
  8. 8
    Skyl og flæk peberfrugten, fjern kerne
  9. 9
    Bælg ærterne
  10. 10
    Skyl blomkål og broccoli
  11. 11
    Skær gulerødder og grøn peber i små tern
  12. 12
    Del broccoli og blomkål i små buketter
  13. 13
    Skær de syltede agurker i små tern
  14. 14
    Bland en dressing af skyr, karry, gurkemeje med salt og peber
  15. 15
    Vend dressingen i grøntsagerne, smag til med væden fra de syltede agurker
  16. 16
    Rødspætter:
    Skyl fisken og tør med køkkenrulle
  17. 17
    Hæld fuldkornsmel i en tallerken
  18. 18
    Hæld fuldkornsrasp i en tallerken
  19. 19
    Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken
  20. 20
    Vend først fiskene i fuldkornsmel, så i æg og til sidst i fuldkornsrasp
  21. 21
    Husk at panere begge sider
  22. 22
    Kom olie og smør på en stegepande
  23. 23
    Steg rødspætterne i ca. 2-3 min på hver side til de er gennemstegte
  24. 24
    Krydr med groft salt og peber
  25. 25
    Skær citronen i både
  26. 26
    Så er der fiskefilet med remoulade og kartofler, bare lidt bedre.
  27. 27
    Server 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  28. Voksenportion

    Børneportion

    nye_kartofler_rødspætter_grov_remoulade_lille.jpg

Tip

Nem hjemmelavet remoulade: Rør en god mayonnaise med pickles, smag til med salt, peber, karry og gurkemeje