Skip to the content

Råmarinerede rødder på rugbrød

Brug marinerede grøntsager som pålæg på rugbrød - det er både lækkert og mættende.

Ingredienser

  • 2 stk
    gulerod
  • 2 stk
    persillerod
  • 1 stk
    blomkål
  • 1 stk
    broccoli
Dressing
  • 2 spsk
    dijonsennep
  • 6 spsk
    hvidvinseddike
  • 1 dl
    vindruekerneolie eller rapsolie
  • lidt persille
  • 8 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 8 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Skyl alle grøntsagerne
  2. 2
    Skæl gulerødder og persillerødder. Skær dem i helt tynde skiver
  3. 3
    Del broccoli og blomkål i meget små buketter
  4. 4
    Skyl persillen og hak den fint
  5. 5
    Rør en dressing af sennep, eddike og olie
  6. 6
    Hæld dressingen over grøntsagerne og vend rundt. Drys persillen over
  7. 7
    Rist brødet på begge sider på en brødrister
  8. 8
    Til 1 person:
    4 spsk rødder som pålæg på 2 skiver ristet rugbrød
  9. 9
    Drik et glas mælk til