Appelsinen er en citrusfrugt. De fleste appelsiner har gul saft, nogle har rød saft. De kaldes for blodappelsiner. Blodappelsiner har en lidt anderledes smag end almindelige appelsiner.

appelsin

Kendetegn

Anvendelse
Spis appelsinen som den er, brug den til desserter, salater eller pres den til saft. Du kan også bruge appelsiner til bagværk eller koge dem til marmelade.

Opbevaring
Appelsin kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra appelsin og frys den i isterningposer eller større portioner. Frossen frugtsaft kan f.eks. bruges i smoothies.

Ernæring
Appelsiner indeholder blandt andet vitaminerne E og C og mineralerne kalium og magnesium.

Sæson
Butikkerne køber dem i udlandet og sælger dem i Danmark hele vinterhalvåret.

Frokost
Smag din mad til med friske krydderurter. Friske krydderurter giver masser af smag og karakter ...

Mellemmåltid
Lidt sød, moden frugt med en lækker vaniljedip er et vitaminrigt alternativ til slik og kage. D...

Mellemmåltid
Frisk frugtsalat med ristede mandler er et godt mellemmåltid sidst på aftenen. Vælg gerne frugt...