Appelsinen er en citrusfrugt. De fleste appelsiner har gul saft, nogle har rød saft. De kaldes for blodappelsiner. Blodappelsiner har en lidt anderledes smag end almindelige appelsiner.
appelsin
Kendetegn
Ernæring
Du finder appelsiner i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Appelsiner indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Appelsiner er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Appelsiner er frugter, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder appelsiner. Appelsiner har også et højt indhold af vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Appelsiner kan også bidrage til din indtagelse af B-vitaminer, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi, og mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.
Anvendelse
Spis appelsinen som den er, brug den til desserter, salater eller pres den til saft. Du kan også bruge appelsiner til bagværk eller koge dem til marmelade.
Opbevaring
Appelsin kan opbevares ved stuetemperatur, i frugtskålen eller køkkenskabet. Du kan med fordel lægge frugten i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger dog af hvor moden frugten var ved køb. Pres evt. saften fra appelsin og frys den i isterningposer eller større portioner. Frossen frugtsaft kan f.eks. bruges i smoothies.
Sæson
Butikkerne køber dem i udlandet og sælger dem i Danmark hele vinterhalvåret.
Frokost
Prøv at lave opskriften med de økologiske appelsiner fra Änglamark. De er håndplukket i Sydspan...
Mellemmåltid
Lidt sød, moden frugt med en lækker vaniljedip er et vitaminrigt alternativ til slik og kage. D...
Mellemmåltid
Frisk frugtsalat med ristede mandler er et godt mellemmåltid sidst på aftenen. Vælg gerne frugt...