Skip to the content

fuldkornspasta

Kendetegn

Nemme at koge. Passer til næsten alle kødretter og grøntsagsretter. Pasta kan både være frisk og tørret. Når du vælger pasta, så husk at vælge fuldkorn først. Fuldkornspasta kan for eksempel være lavet med fuldkornsdurummel, fuldkornsspelt og fuldkornsrugmel.

Ernæring

Du finder pasta i midten af madpyramiden. Fuldkornspasta er et fuldkornsprodukt, men almindelige, lyse eller farvede pastatyper er ikke et fuldkornsprodukt. Pasta er en god kilde til energi, og det har et højt indhold af protein, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Fuldkornspasta er desuden en god kilde til kostfibre, som også gør din krop mæt, og som holder gang i din fordøjelse. Pasta har et højt indhold af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har de især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller og dit DNA. Pasta er også en god kilde til mineralerne kalium, fosfor, jern og zink, som styrker dine knogler, muskler, dit blod og dit immunforsvar, og giver din krop energi. Samtidig har pasta et højt indhold af mineralet magnesium, som hjælper din krop med at optage kalk og kan afhjælpe kramper i musklerne.

Anvendelse

Til pastaretter, vegetarretter, i supper og salater.

Opbevaring

Tørret pasta bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Frisk pasta bør opbevares i køleskabet. Rester af kogt pasta og andet tilberedt mad kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet.

Aftensmad

Pastasalat med æbler, figner, frisk spinat og kylling

Spis en fyldig salat med fuldkorn og suppler med magert kød som kylling. Det er et nærende og m...

Aftensmad

Spinat og fuldkornspasta, hertil grillet svin

Spinat, solmodne tomater og grillet svin, måske på havegrillen, det er sommermad!

Frokost

Pastasalat med rester

Få brugt dine rester. Du kan kreere en fantastisk pastasalat med rester fra køleskabet.