Skip to the content

Pastasalat med æbler, figner, frisk spinat og kylling

Spis en fyldig salat med fuldkorn og suppler med magert kød som kylling. Det er et nærende og mættende aftensmåltid.

Ingredienser

  • 1 spsk
    rapsolie
  • 500 g
    kyllingekød for eksempel kyllingefilet eller kyllingebryst
  • 250 g
    frisk spinat
  • 2 stk
    æble
  • 6 stk
    figen
  • 1 stk
    citron, ikke overfladebehandlet
  • 400 g
    frisk fuldkornspasta, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 3 spsk
    olivenolie
  1. 1
    Hæld olie på en stegepande
  2. 2
    Sæt stegepanden på blusset og varm op
  3. 3
    Dup kylling med køkkenrulle og kom kylling på panden
  4. 4
    Steg kylling på begge sider til det er gennemstegt og gyldent
  5. 5
    Lad kyllingen køle af og pluk kødet i strimler
  6. 6
    Vask spinaten grundigt og lad den dryppe af i en sigte eller slyng den i en salatslynge
  7. 7
    Skær salaten i strimler
  8. 8
    Skyl æblerne, fjern kernehus og skær æblerne i både
  9. 9
    Skyl fignerne og del dem i kvarte
  10. 10
    Riv skallen af citron på den fine side af rivejernet
  11. 11
    Kom vand i en stor gryde
  12. 12
    Bring vandet i kog og kom pastaen i
  13. 13
    Kog pastaen efter anvisningen på emballagen
  14. 14
    Lad pastaen dryppe af
  15. 15
    Kom pastaen i en skål og bland med æbler, figner, frisk spinat, citronskal, saften af en citron og olivenolie
  16. 16
    Servering:
    Fordel salaten i fire dybe tallerkener, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  17. Voksenportion

    Børneportion

    pastasalat_æbler_figner_frisk_spinat_kylling_lille.jpg