Skip to the content

makrel

Kendetegn

Makrellen er en saltvandsfisk. Den bliver normalt 30-40 centimeter lang.

Ernæring

Makrel indeholder 24,4 gram fedt pr 100 gram. Heraf er 5,9 gram er n-3 fedtsyrer. Makrellen er dermed en fed fisk. Makrellen indeholder blandt andet A-, D- og E-vitamin og mineralerne zink og selen.

Anvendelse

Spis makrellen stegt, kogt, syltet eller røget. Makrellen bliver også brugt til konserves som makrel i tomat.

Opbevaring

Opbevar LAKS så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Frokost

Makrel med broccoli og kapers hertil bulgur med mandler

En lækker salat med fisk. God i madpakken eller til at nyde derhjemme.

Frokost

Rugbrødsmadder

Rugbrød med pålæg mætter godt og er nemt at have med på farten. Husk også fisken til frokost.

Frokost

Makrel, skyr og kål

Husk at spise fisk flere gange om ugen. Fisk fra dåse er også godt for dig. Bland med en grov k...