Skip to the content

Sommerpålægsaften, voksen

Rugbrødsmadder med lækkert pålæg kan sagtens være et sundt og mættende aftensmåltid

Ingredienser

Kartoffelmad med tomat og dild
  • 2 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 125 g
    kogte, nye kartofler
  • mayonnaise
  • 1 stk
    tomat
  • salt
  • peber
  • dild
Æggemad med makrel i tomat og drys af frisk timian
  • 1 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 2 skive
    tomat
  • 1 stk
    æg
  • 30 g
    Makrel i tomat
  • frisk timian
  1. 1
    Kartoffelmad:
    Skær kartoflerne i skiver
  2. 2
    Læg kartoflerne på rugbrødet
  3. 3
    Skyl tomat og skær i skiver
  4. 4
    Skyld dild og hak den
  5. 5
    Kom tomat dernæst et par streger mayonnaise, tomat og dild på brødet
  6. 6
    Krydr med salt og peber
  7. 7
    Æggemad:
    Kom vand i en gryde
  8. 8
    Bring vandet i kog
  9. 9
    Kog ægget i 7-8 minutter
  10. 10
    Pil ægget
  11. 11
    Skær ægget i skiver
  12. 12
    Skyl tomat og skær i skiver
  13. 13
    Skyl timian og hak fint
  14. 14
    Læg tomat på rugbrødet
  15. 15
    Læg æg, så makrel og drys til slut med frisk timian
  16. Voksenportion

    Børneportion

    sommerpålægsaften_lille.jpg

Tip

Kog en stor portion kartofler, så har du ekstra kartofler til pålæg og salater