Skip to the content

skyr

Kendetegn

Skyr er et syrnet mejeriprodukt.  Islændingene har lavet skyr siden vikingetiden. Skyr laves med den islandske metode.

Anvendelse

Skyr er fast på samme måde som græsk yoghurt. Brug for eksempel skyr til morgenmad eller et mellemmåltid med lidt mysli, frisk eller tørret frugt. Skyr er også god til dressinger og dips. Smagen er frisk og syrlig.

Opbevaring

Skyr bør opbevares på køl hvor det kan holde sig i ca. 14 dage. Efter åbning kan skyr holde sig 5-6 dage. Skyr er ikke egnet til frysning da det ændre produktets konsistent.

Ernæring

Skyr har et højt indhold af protein, og indeholder 0,2 gram fedt pr 100 gram.

Mellemmåltid

Havre-mandelkage med creme

Hyg dig med en lækker hjemmebagt kage med havregryn og marcipan. Server med en creme af kvark o...

Morgenmad

Skyr med mysli

Et magert surmælksprodukt og en god mysli med masser af fuldkorn og smag - sådan får du energi ...