Skip to the content

Skyr med mysli

Et magert surmælksprodukt og en god mysli med masser af fuldkorn og smag - sådan får du energi til dagens udfordringer!

Ingredienser

  • 10 dl
    skyr
  • 220 g
    mysli. Hjemmelavet eller køb en god i supermarkedet med Nøglehulsmærket og/eller Fuldkornsmærket
  • 4 stk
    æble
Hjemmelavet mysli
  • 150 g
    havregryn
  • 100 g
    rugflager eller havregryn
  • 100 g
    solsikkekerne
  • 100 g
    bygkerner eller andre kerner som hvede- eller rugkerner
  • 50 g
    tørret abrikos
  • 30 g
    mørk chokolade, 70 %
  • 50 g
    rosin
  • 50 g
    tørrede solbær, kan udelades
  1. 1
    Tænd ovnen på 170 grader varmluft
  2. 2
    Læg bagepapir på en bageplade
  3. 3
    Bland alle gryn og kerner på bagepapiret
  4. 4
    Sæt bagepladen i ovnen og rist gryn og kerner i cirka 17-20 minutter til blandingen er gylden. Pas på det ikke bliver sort.
  5. 5
    Tag blandingen ud af ovnen og lad den køle af
  6. 6
    Skær abrikoserne i små tern
  7. 7
    Hak chokoladen groft med en savtakket kniv
  8. 8
    Bland gryn og kerner med tørret frugt, bær og chokolade
  9. 9
    Kom din hjemmelavede mysli i en stort glas med tætsluttende låg
  10. 10
    Servering:
    Hæld skyr i en dyb tallerken, drys mysli på toppen og spis et æble pr. person ved siden af. Beregn 3 dl skyr og 60 gram mysli pr. voksen – og 2 dl skyr og 50 gram mysli pr. barn.
  11. Voksenportion

    Børneportion

    skyr_med_mysli_lille.jpg