Du finder radise nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Radiser indeholder mest vand, og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier). Radiser er en god kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Radiser har et højt indhold af vitamin C og B-vitaminet folat, som styrker dit immunforsvar, røde blodceller, hud og DNA. Radiser er også en kilde til mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Radiser indeholder stoffer, der også bliver brugt i hudprodukter, og kogevandet fra at have kogt radiser, menes at være desinficerende og at kunne hjælpe din hud med at hele.
radise
Ernæring
Anvendelse
Radiser syner ikke af meget i forhold til andre rodfrugter. Men tag ikke fejl, for de små, røde radiser er som smagsbomber på det kolde bord. Radise er den mest peberagtige af alle rodfrugter. Hemmeligheden er sennepsolier, som især boltrer sig i radisens yderste lag. Spis hele radiser som snacks med lidt salt. Eller snit dem og sæt fut i salaten. En sommerklassiker er radiser på et stykke brød med rygeost. Brug også radiser til røget fisk, eller lav rav i kartoffelsalaten med hakkede radiser.
Opbevaring
Radiser opbevares bedst i en plastikpose i køleskab. Her kan de holde sig i ca. 1 uge.
Mellemmåltid
Radiser, rygeost og spegeskinke
Rygeost er noget ganske særligt, så prøv at smag, her med radiser og spegeskinke