Skip to the content

champignon

Anvendelse

Champignon er den mest udbredte spisesvamp og optræder i alverdens retter. Grill, bag eller steg dem med hvidløg og masser af persille. Eller vend dem rå i en olie-eddikedressing og lad dem fylde i en blandet salat. Stuv champignon i fløde, brug dem i pastasovse eller sovs til bøffer. Lad dem koge med i gryderetter, eller nyd dem i en omelet, i supper eller risotto. Champignon er lille og let, men samtidig fast og saftig og kan derfor holde til lidt af hvert.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.