Skip to the content

Rødder og champignon med dijonkylling

Prioriter fjerkræ, når du vælger mad fra Madpyramidens top. Husk masser af grøntsager til.

Ingredienser

Ris
  • 200 g
    brune ris
Grøntsager
  • 2 stk
    porre
  • 2 stk
    rødløg
  • 250 g
    champignon
  • 1 spsk
    frisk ingefær
  • 4 stk
    gulerod
  • 1 bundt
    timian
Dijonkylling
  • 4 stk
    kyllingebryster med skind
  • 1 spsk
    rapsolie til stegning
  • salt
  • peber
  • 2 dåse
    flået tomat
  • 4 spsk
    dijonsennep
  • lidt tørret timian
  • 1 bundt
    mynte
  • 2 stk
    æble
  1. 1
    Ris:
    Kom risene i en sigte og skyl dem under rindende koldt vand
  2. 2
    Kom risene i en gryde, kom vand på, og kog dem efter anvisningen på pakken
  3. 3
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  4. 4
    Rens porrerne grundigt for jord. Skær dem i skiver af 2 centimeter
  5. 5
    Pil løgene og skær dem i både
  6. 6
    Rens champignon for jord og del dem i halve
  7. 7
    Skræl ingefæren og hak den fint
  8. 8
    Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af 3 centimeter
  9. 9
    Skyl timian og hak den fint
  10. 10
    Kom olie på en stor stegepande
  11. 11
    Varm stegepanden op. Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber. Brun kyllingebrysterne først på skindsiden, derefter på kødet
  12. 12
    Bland alle grøntsager og ingefær
  13. 13
    Kom grøntsagerne i bunden af et ildfast fad
  14. 14
    Hæld de flåede tomater over grøntsagerne
  15. 15
    Læg kyllingebrysterne på toppen med skindsiden opad. Smør med dijonsennep og drys timian over
  16. 16
    Sæt fadet i ovnen i cirka 25-30 minutter til brysterne er gennemstegte
  17. 17
    Skyl æbler og mynte
  18. 18
    Fjern kernehus og skær æblerne i tern på 1x1 centimeter
  19. 19
    Hak mynten
  20. 20
    Bland de lune, kogte ris med æbler og mynte
  21. 21
    Smag til med salt og peber
  22. 22
    Servering:
    Pr barn: 1 kyllingebryst, ca. 200 g grønt og lidt ris, godt 10 %
  23. 23
    Pr voksen: 1 kyllingebryst, ca. 200 g grønt og ris, godt 40 %
  24. Voksenportion

    Børneportion

    rødder_champignon_dijonkylling_lille.jpg

Tip

Du kan også bruge hvedekerner, perlespelt eller andre kerner i stedet for ris