Aflange bær i klaser. Blå, røde eller grønne. Anvendelse Spis vindruer som de er, eller brug dem til desserter og i salater som eksempelvis waldroffsalat. Du kan stege vindruer og bruge dem som tilbehør til for eksempel fjerkræ.
vindruer
Kendetegn
Ernæring
Du finder vindruer i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Vindruer indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Vindruer er bær, som indeholder frugtsukker, som hurtigt kommer ind i din krop og ikke holder dig mæt så længe. Spis derfor ikke store mængder vindruer. Vindruer er en kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar.
Opbevaring
Opbevar vindruer i køleskabet. Tag vindruer ud af køleskabet ca. 15 minutter før de skal spises, så smager de af mere.
Sæson
Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark hele året.
Mellemmåltid
Prøv at komme dine bær og frugter i fryseren, før du spiser dem. De bliver næsten som vingummi....
Mellemmåltid
Lidt sød, moden frugt med en lækker vaniljedip er et vitaminrigt alternativ til slik og kage. D...
Mellemmåltid
Bland en frugtsalat med de frugter og bær, du har i huset. Rør lidt magert surmælksprodukt med ...