Skip to the content

sharonfrugt

Kendetegn

Sharonfrugten er en forædling af kakifrugten. Den ligner kakifrugten, men har i modsætning til kakifrugten hverken kerner eller sten. Frugtkødet er sødt og har ingen bitre smage, som kakifrugten. Sharonfrugten stammer fra Sharon-dalen i Israel, men bliver nu dyrket i blandt andet sydeuropæiske lande.

Ernæring

Du finder sharonfrugten i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Sharonfrugten er en frugt, som indeholder frugtsukker, som hurtigt optages i din krop. Spis derfor ikke store mængder sharonfrugt. Sharonfrugter er en kilde til vitamin A, som giver frugten den orange farve. Vitamin A styrker dine øjne. Vær opmærksom på at spise sharonfrugten sammen med en fedtrig fødevare, f.eks. yoghurt, så din krop kan optage A-vitaminerne.

Anvendelse

Sharonfrugten kan spises hel, som et æble eller en pære, men kan også anvendes i en afbalanceret salat som det søde element. Sharonfrugten egner sig godt som topping på yoghurt, skyr eller havregrød og i desserter. Smagen minder om abrikos, fersken og figen.

Opbevaring

Opbevar sharonfrugt ved stuetemperatur, indtil den er moden. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Holdbarheden afhænger af, hvor moden frugten er, når du køber den. Sharonfrugt kan fryses hele eller som pure.

Sæson

Butikkerne køber den fra udlandet og sælger den i Danmark hele året.