Skip to the content

Vinterbrunch 1.0

Tag dig god tid om søndagen og nyd en brunch. Spis fuldkorn, yoghurt og masser af frugt og grønt. Som et sødt punktum kan du bage pandekager. Når du vælger groft og grønt, træffer du nogle gode valg.

Ingredienser

Brunch
  • frugt, for eksempel 1 mango, ¼ ananas, 1 grapefrugt, 1-2 kaki eller sharonfrugter eller 2 kiwier
  • 8 stk
    gulerod
  • 7 dl
    surmælksprodukt som A38 eller yoghurt. Se efter Nøglehullet
  • 110 g
    mysli. Se efter Nøglehullet eller se opskriften på hjemmelavet mysli (http://viskalspise.dk/opskrifter/maelk-mejeriprodukter/s)
  • 4 stk
    fuldkornsboller
  • 4 skive
    ost
  • 4 spsk
    Syltetøj
  • 4 stk
    æg
  • smør
  • 5 skive
    rugbrød
  • 4 skive
    skinke
  • 4 stk
    peberfrugt
  • 4 glas
    juice
  • 6 stk
    pandekage
  • flormelis eller sukker
  • Syltetøj
Pandekager (10 stk.)
  • 3 stk
    æg
  • 1 spsk
    rapsolie
  • 0.5 dl
    grahamsmel
  • 1.5 dl
    hvedemel
  • 2 tsk
    sukker
  • 3 dl
    mælk
  • 1 knsp
    salt
  • smør
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Start med pandekagerne
    Tænd ovnen på 70 grader (varmluft)
  3. 3
    Slå æggene ud i en skål
  4. 4
    Pisk æggene sammen med olie, de to slags mel, sukker og salt, til dejen er uden klumper
  5. 5
    Pisk mælk i dejen lidt ad gangen, til dejen er jævn
  6. 6
    Steg pandekagerne. Læg ½ tsk. smør på en slip-let pande og varm fedtstoffet op
  7. 7
    Hæld ca. ½ dl dej på panden, og vip panden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden
  8. 8
    Bag pandekagerne på begge sider et par min. Vend dem med en paletkniv
  9. 9
    Hold pandekagerne lune i ovnen ved lav varme. Dæk dem til med et stykke stanniol
  10. 10
    Brunch
    Skyl frugten og skær den i både eller skiver
  11. 11
    Skyl gulerødderne, skræl dem og skær dem i stave
  12. 12
    Bring en gryde med vand i kog
  13. 13
    Kog æg i ca. 6 min. Så er de blødkogte. Hold dem lune i et rent viskestykke.
  14. 14
    Fyld en skål med 2 dl surmælksprodukt pr. voksen og 1,5 dl pr. barn. Drys med mysli – 30 gram pr. voksen og 25 gram pr. barn
  15. 15
    Servering:
    Server yoghurt med mysli
  16. 16
    ½ skive rugbrød med skinke og peberfrugt
  17. 17
    1 skive rugbrød med smør til det blødkogte æg pr. voksen og ½ skive pr. barn
  18. 18
    Del fuldkornsboller i to. Spis en halve med ost og en halv med syltetøj
  19. 19
    Snack den udskårne frugt og grønt, og drik et glas koldt juice til pr. person
  20. 20
    Som det søde punktum er der pandekager med syltetøj og sukker. 2 pandekager pr. voksen og 1 pr. barn
  21. Voksenportion

    Børneportion

    vinterbrunch_1.0_lille.jpg

Tip

Gem resten af pandekagerne til et hurtigt mellemmåltid, for eksempel med frugt eller en rest kødsauce. Du kan også fryse pandekagerne. Læg et stykke madpapir mellem hver pandekage. Så er de lette at skille fra hinanden.