Skip to the content

fersken

Kendetegn

En fersken har en lodden overflade. Frugtkødet er gult, saftigt og meget aromatisk.

Anvendelse

Spis fersken som den er, eller brug den i desserter og salater.

Opbevaring

Ferskner opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig til 14 dage. Hvis de opbevares ved stuetemperatur på køkkenbordet er holdbarheden noget kortere, ca. 4 dage. Nektariner kan fryses som kompot eller puré.

Ernæring

Ferskner indeholder blandt andet A-vitamin og E-vitamin, og mineralet kalium.

Morgenmad

Ferskner og melon med mynte

Nyd de friske sommerbær og frugter, her i en herlig forening.

Mellemmåltid

Abemad med chokolade (frugtsalat)

Lækre sommerfrugter med et pift af god mørk chokolade

Mellemmåltid

Blåbær, ferskner og vandmelon

Skøn frisk og kølende sommerdrik. Perfekt til altanen eller terrassen