Skip to the content

rødspætte

Anvendelse

Rødspætte er en dansk klassiker, og hvad ville en sommerfrokost eller et fad med smørrebrød være uden den? Damp eller steg en rødspætte og spis den med citron, persille, kartofler og smeltet smør. Bag den i et fad med hvidvin eller læg den på grillen. Rødspætten har i mange år delt vandene blandt fiskespisere. Er den blot en simpel fladfisk, eller er den fremragende og velsmagende? Uanset hvad, er en stegt rødspættefilet kongen i et stjerneskud, hvor den ligger på en skive brød omkranset af rejer, kaviar og asparges.

Opbevaring

Opbevar rødspætter så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.

Sæson

Rødspætte smager bedst, når bøgen er grøn. Fra sidst i maj til først på efteråret.