Øllebrød med pæretern
Øllebrød mætter og smager skønt, og så er det en god måde at få brugt sine rugbrødsrester på.
Ingredienser
-
600 grugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1.6 lvand
-
100 gsukker
-
10 gcitronskal fra en usprøjtet citron
-
4 stkpære
-
1Skær brødet i mindre stykker og sæt det i blød, minimum natten over
-
2Kom rugbrød og vand i en gryde
-
3Kog ved svag varme, til brødet er helt blødt. Rør jævnligt i gryden
-
4Gnid grøden gennem en sigte, eller blend grøden i en blender eller med en stavblender
-
5Hæld grøden tilbage i gryden
-
6Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis du synes at grøden er for tyk
-
7Riv skallen af en citron på et rivejern
-
8Tilsæt sukker og citronskal til grøden
-
9Smag til
-
10Hold grøden varm ved svag varme
-
11Skyl pærerne og skær dem i tern
-
12Servering:Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent af grøden og hver voksen 30 procent. Drys pæretern over hver tallerkenfuld grød.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Hver gang du har en lidt tør rest rugbrød, så put den i fryseren. Snart har du rugbrødsrester nok til for eksempel en portion øllebrød. Det er godt for køkkenøkonomien og for klimaet, når vi undgår madspild.