Skip to the content

Øllebrød med pæretern

Øllebrød mætter og smager skønt, og så er det en god måde at få brugt sine rugbrødsrester på.

Ingredienser

  • 600 g
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 1.6 l
    vand
  • 100 g
    sukker
  • 10 g
    citronskal fra en usprøjtet citron
  • 4 stk
    pære
  1. 1
    Skær brødet i mindre stykker og sæt det i blød, minimum natten over
  2. 2
    Kom rugbrød og vand i en gryde
  3. 3
    Kog ved svag varme, til brødet er helt blødt. Rør jævnligt i gryden
  4. 4
    Gnid grøden gennem en sigte, eller blend grøden i en blender eller med en stavblender
  5. 5
    Hæld grøden tilbage i gryden
  6. 6
    Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis du synes at grøden er for tyk
  7. 7
    Riv skallen af en citron på et rivejern
  8. 8
    Tilsæt sukker og citronskal til grøden
  9. 9
    Smag til
  10. 10
    Hold grøden varm ved svag varme
  11. 11
    Skyl pærerne og skær dem i tern
  12. 12
    Servering:
    Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent af grøden og hver voksen 30 procent. Drys pæretern over hver tallerkenfuld grød.
  13. Voksenportion

    Børneportion

    øllebrød_med_pæretern_lille.jpg

Tip

Hver gang du har en lidt tør rest rugbrød, så put den i fryseren. Snart har du rugbrødsrester nok til for eksempel en portion øllebrød. Det er godt for køkkenøkonomien og for klimaet, når vi undgår madspild.