Øllebrød med æblemos
Brug rugbrødsrester til en lækker øllebrød og kog nogle dejlige danske æbler til mos. Så får du en god og mættende start på dagen.
Ingredienser
-
600 grugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
1.6 lvand
-
100 gsukker
-
10 gcitronskal fra en usprøjtet citron
-
4 stkæble
-
1Skær brødet i mindre stykker og sæt det i blød, minimum natten over
-
2Kom rugbrød og vand i en gryde
-
3Kog ved svag varme, til brødet er helt blødt. Rør jævnligt i gryden
-
4Gnid grøden gennem en sigte eller blend grøden i en blender eller med en stavblender
-
5Hæld grøden tilbage i gryden
-
6Spæd eventuelt til med lidt vand, hvis du synes grøden er for tyk
-
7Riv skallen af en citron på et rivejern
-
8Tilsæt sukker og citronskal til grøden
-
9Smag til
-
10Hold grøden varm ved svag varme
-
11Skyl æblerne og skær dem i tern
-
12Kom æbleternene i en gryde med en smule vand i bunden
-
13Tænd for blusset og kog æblerne møre til mos ved smag varme
-
14Servering:Del portionen i fire. Giv hvert barn 20 procent og hver voksen 30 procent. Top hver tallerkenfuld grød med lun æblemos.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan også koge pærer eller blommer til mos.