Æggemad med agurk og tomat, voksen
 Solmodne tomater og æg, det er en skøn sommerkombination 
Ingredienser
- 
3 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
 - 
1 stkæg
 - 
5 skiveagurk
 - 
5 skivetomat
 - 
2 dlskyr
 - 
1 dlsennep
 - 
20 gpurløg
 - 
salt
 - 
peber
 
Drikkevare 
 - 
2 dlmælk
 
- 
1Kom vand i en gryde og bring vandet i kog
 - 
2Kog æggene i cirka 10 minutter til de er hårdkogt
 - 
3Skyl agurk og tomat
 - 
4Skær agurk og tomat i skiver
 - 
5Skyl purløg og klip det fint
 - 
6Bland skyr, sennep og purløg
 - 
7Smag til med salt og peber
 - 
8Pil æg og del i skiver
 - 
9Smør rugbrødet med dressingen, gem lidt til fyld også
 - 
10Læg æg på rugbrødet, pynt med dressingen, og kom den anden skive brød på som låg
 - 
11Server 1 ½ klapsammenmad til hver person
 - 
12Drik et glas mælk til
 - 
Voksenportion
 Børneportion
![æggemad_agurk_tomat_lille.jpg]()
 
 