Æbleeddikemarineret rødbedesalat med rugbrødskiks
Et skønt, sprødt mellemmåltid.
Ingredienser
-
100 grødbede
-
1 spskæbleeddike
Rugbrødskiks
-
4 stkdaggammelt rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
1Rødbedesalat:Skyl og skræl rødbede.
-
2Riv rødbede på et rivejern.
-
3Bland rødbede og æbleeddike i en skål.
-
4Lad det marinere i ca. 10 minutter.
-
5Rugbrødskiks:Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
-
6Skær rugbrødet i meget tynde skiver.
-
7Læg bagepapir på en bageplade.
-
8Læg de tynde rugbrødsskriver på bagepapiret
-
9Bag rugbrødet i ca. 10-15 minutter.
-
10Tag dem ud af ovnen. De bliver sprøde, når de bliver kolde. Hvis de ikke bliver sprøde, så kom dem i ovnen igen et par minutter.
-
11Kom dem i en lufttæt beholder når de er helt kolde.
-
12Fordel rødbedesalat i fire portioner. Hver person spiser 40 g rugbrødskiks til.
-
Tip
Det er vigtigt det er daggammelt brød, da ellers er det umuligt at skære det i meget tynde skiver. Brug en meget skarp kniv så er det nemmere.
Lav gerne en stor portion, det kan holde sig og er nemt at have som en snack