Skip to the content

Æble-agurkesalat, rugkerner og frikadeller

Vælg magert kød, når du laver frikadeller, se efter Nøglehullet. Serveret med rugkerner og salat får du masser af fibre, vitaminer og mineraler.

Ingredienser

Æble-agurkesalat
  • 4 stk
    æble
  • 1 stk
    agurk
  • 3 spsk
    honning
  • lidt sort peber fra kværn
Frikadeller
  • 400 g
    hakket svinekød, se efter Nøglehullet
  • 1 stk
    æg
  • 1 bundt
    mynte
  • 1 tsk
    lakridspulver. Kan erstattes af paprika
  • 1 spsk
    fuldkornsrasp
  • 1 spsk
    chiafrø, kan erstattes af sesamfrø
  • 1 spsk
    havtorn, kan erstattes af rosiner
  • 2 spsk
    rapsolie til stegning
  • salt
Rugkernesalat
  • 4 stk
    æg
  • 80 g
    rugkerner. Alternativt hvedekerner eller perlespelt
  • 1 stk
    spidskål
  1. 1
    Skyl æblerne, fjern kernehus og skær dem i både
  2. 2
    Skyl agurken, flæk den, og skær den i skiver
  3. 3
    Bland æble og agurk, vend med honning og lidt sort peber
  4. 4
    Skyl rugkernerne med koldt vand i en sigte
  5. 5
    Kom rugkernerne i en gryde og kog kernerne efter anvisningen på emballagen
  6. 6
    Tænd ovnen på 70 grader varmluft
  7. 7
    Skyl mynte og hak den fint
  8. 8
    Bland kød med mynte, æg, lakrids, chiafrø og havtorn og raps.
  9. 9
    Rør godt et par minutter
  10. 10
    Form farsen til små frikadeller
  11. 11
    Kom olie på en stegepande og varm stegepanden op
  12. 12
    Steg frikadellerne ved middelvarme til de er gennemstegte og gyldne. Ca. 12 minutter
  13. 13
    Læg frikadellerne i et fad og hold dem varme i ovnen
  14. 14
    Skyl spidskålen
  15. 15
    Flæk den på midten
  16. 16
    Fjern stokken og skær kålen i helt tynde strimler
  17. 17
    Varm en stor stegepande op
  18. 18
    Slå æggene ud på stegepanden. Lad dem bruse lidt op
  19. 19
    Vend de kogte rugkerner i æggene vend rundt i et par minutter
  20. 20
    Tilsæt spidskålen og sluk for varmen
  21. 21
    Smag til med salt og peber
  22. 22
    Fordel maden på fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  23. Voksenportion

    Børneportion

    æble_agurkesalat_rugkerner_frikadeller_lille.jpg