Skip to the content

Torsk og citrussalat

Bland citrusfrugter i din perlespelt. Det giver et dejligt friskt pift.

Ingredienser

Citrussalat
  • 250 g
    perlespelt
  • 1 stk
    appelsin
  • 1 stk
    grape
  • 1 stk
    citron
  • 1 bundt
    mynte
  • 2 spsk
    rapsolie
  • salt
Torsk
  • 600 g
    torskefilet uden skind
  • 1 dl
    fuldkornsmel til panering
  • 1 spsk
    smør til stegning
  • salt
  • peber
Drikkevarer
  • 400 ml
    sodavand til børnene
  • 2 stk
    øl til de voksne
  1. 1
    Citrussalat:
    Kom vand i en gryde.
  2. 2
    Bring vandet i kog, og kog perlespelt efter anvisningen på pakken.
  3. 3
    Skræl appelsin, grape og citron.
  4. 4
    Skær eller pil citrusfrugterne i både.
  5. 5
    Skyl mynte og hak groft.
  6. 6
    Tilsæt mynte og rapsolie.
  7. 7
    Vend forsigtigt rundt.
  8. 8
    Smag til med lidt salt.
  9. 9
    Torsk:
    Vend torsk i fuldkornsmel.
  10. 10
    Tag en pande, kom smør på.
  11. 11
    Varm smørret op og lad det bruse af.
  12. 12
    Steg torsken ca. 3 minutter, vend og krydr med salt og peber.
  13. 13
    Server godt 20 % af fisk og salat til hvert barn og 2 dl sodavand at drikke til. Server knap 30 % af fisk og salat til hver voksen og 1 øl at drikke til.
  14. Voksenportion

    Børneportion

    torsk_citrussalat_lille.jpg

Tip

Du kan også bage fisken i ovnen ved 140 grader i ca. 12 minutter.