Thai inspireret kålsalat med fuldkornsnudler og koteletter
Koteletter på en ny måde. Spis en grov kålsalat og nudler til. Husk at vælge fuldkorn, når du køber nudler.
Ingredienser
Kålsalat
-
1 stkananas
-
1 stkhvidkål
-
10 gingefær
-
1 stkchili
-
1 spsksesamolie
-
100 gnødder, for eksempel cashewnødder
-
1 dlsoja
Svinekoteletter
-
1 spskolie, gerne sesamolie
-
4 stkmagre svinekoteletter ca. 500 g
Nudler
-
1 bundtfrisk koriander
-
200 gfuldkornsnudler
-
1 stklime (usprøjtet), saft og skal heraf
-
2 spsksesam
-
1Vask hænder
-
2Kålsalat:Halver ananassen, skær skrællen fra og skær den i tynde skiver
-
3Skyl hvidkålen. Pil de yderste blade fra, og skær kålen i meget tynde strimler
-
4Skæl ingefæren, og hak den meget fint
-
5Skyl chilien, og hak den meget fint
-
6Hæld lidt olie på en stor stegepande
-
7Varm olien godt op, og tilsæt ananas, chili og cashewnødder
-
8Vend godt rundt i panden
-
9Tilsæt hvidkål, vend rundt
-
10Tilsæt soja og ingefær
-
11Tag kålsalaten af blusset, og stil den til side
-
12Svinekoteletter:Varm olie på en stegepande
-
13Krydr kødet med salt og peber
-
14Læg koteletterne på stegepanden, når olien er varm. Det skal sige lyde når du ligger kødet på stegepanden
-
15Brun koteletterne på begge sider
-
16Steg kødet færdigt ved middel varme
-
17Tag kødet af stegepanden
-
18Hæld kålsalaten i et fad
-
19Nudler:Skyl koriander, og hak den
-
20Kog fuldkornsnudlerne efter anvisningen på pakken
-
21Hæld vandet fra nudlerne
-
22Bland nudlerne med koriander og sesam
-
23Riv limeskal over nudlerne, og smag til med limesaft
-
24Servering:Del kålsalat, koteletter og nudler i fire portioner. 20 procent til hvert barn og 30 procent til hver voksen.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Hvis du ikke kan få fuldkornsnudler, kan du i stedet bruge fuldkornspasta. Du kan også bruge en anden krydderurt end koriander og andre nødder end cashewnødder. Koriander har en lidt anderledes smag. Hvis du ikke kan lide koriander, kan du i stedet bruge frisk persille. Brug for eksempel resten af hvidkålen til denne opskrift.