Surmælksprodukt med ristet rugbrød og mango
Et magert surmælksprodukt som yoghurt eller A38 giver godt med kalk til knogler og tænder, mens ristet rugbrødskrymmel giver kostfibre. Bland mangotern i yoghurten, det giver naturlig sødme og smager godt.
Ingredienser
-
7 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
50 ghaselnød
-
2 stkmango
-
11 dlsurmælksprodukt som yoghurt, A38 eller skyr. Se efter Nøglehullet
-
1Vask hænder
-
2Rist rugbrødet på en brødrister
-
3Hak hasselnødderne groft
-
4Skyl og skræl mango. Skær ud i tern
-
5Hæld yoghurt i en skål. 3 dl pr. voksen og 2½ dl pr. barn
-
6Smuldr det sprøde rugbrød over yoghurten – hvad der svarer til 2 skiver pr. voksen og 1½ skive pr. barn
-
7Top med mangotern – lige meget mango pr. person. Top også med hasselnødder – 15 gram pr. voksen og 10 gram pr. barn
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Du kan bruge andre frugter end mango. Vælg for eksempel sharonfrugt eller kakifrugt.