Skip to the content

Surmælksprodukt med ristet rugbrød og mango

Et magert surmælksprodukt som yoghurt eller A38 giver godt med kalk til knogler og tænder, mens ristet rugbrødskrymmel giver kostfibre. Bland mangotern i yoghurten, det giver naturlig sødme og smager godt.

Ingredienser

  • 7 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 50 g
    haselnød
  • 2 stk
    mango
  • 11 dl
    surmælksprodukt som yoghurt, A38 eller skyr. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Rist rugbrødet på en brødrister
  3. 3
    Hak hasselnødderne groft
  4. 4
    Skyl og skræl mango. Skær ud i tern
  5. 5
    Hæld yoghurt i en skål. 3 dl pr. voksen og 2½ dl pr. barn
  6. 6
    Smuldr det sprøde rugbrød over yoghurten – hvad der svarer til 2 skiver pr. voksen og 1½ skive pr. barn
  7. 7
    Top med mangotern – lige meget mango pr. person. Top også med hasselnødder – 15 gram pr. voksen og 10 gram pr. barn
  8. Voksenportion

    Børneportion

    surmælksprodukt_med_ristet_rugbrød_mango_lille.jpg

Tip

Du kan bruge andre frugter end mango. Vælg for eksempel sharonfrugt eller kakifrugt.