Surmælksprodukt med mysli og frisk frugt
Surmælksprodukter som A38 eller yoghurt giver et godt tilskud af kalk. Kalk er vigtigt for knogler og tænder. Drys med lidt mysli og frisk frugt, så får du en god start på dagen.
Ingredienser
-
6 stkfrugt, for eksempel appelsin, klementin, pære, æble
-
10 dlsurmælksprodukt som yoghurt, A38 eller skyr. Se efter Nøglehullet
-
220 gmysli. Se efter Nøglehullet eller lav den selv, se opskrift
Hjemmelavet mysli (til 4 personer)
-
100 ghavregryn
-
30 ggræskarkerne
-
30 gsesamfrø
-
20 gabrikos
-
30 grosin
-
1Skyl frugterne og skær dem i tern. 2 stk. frugt pr. voksen og 1 stk. frugt pr. barn
-
2Hæld surmælksprodukt i en skål. 3 dl pr. voksen og 2 dl pr. barn
-
3Drys med 60 gram mysli pr. voksen og 50 gram mysli pr. barn. Put frisk frugt på toppen – dobbelt så meget til voksne som til børn
-
4Hjemmelavet mysliVask hænder
-
5Læg havregryn, græskarkerner og sesamfrø på en kold stegepande
-
6Tænd for blusset og rist ved svag varme, til gryn, kerner og frø er let gyldne
-
7Lad blandingen køle af
-
8Skær abrikoser i stykker på størrelse med rosiner
-
9Bland gryn, kerner, frø, rosiner og abrikoser
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Lav en stor portion hjemmelavet mysli og opbevar den i et tætsluttende glas. Myslien kan holde sig et par uger. Du kan bruge andre typer gryn, kerner, frø eller tørret frugt.