Skip to the content

Surmælksprodukt med mysli og frisk frugt

Surmælksprodukter som A38 eller yoghurt giver et godt tilskud af kalk. Kalk er vigtigt for knogler og tænder. Drys med lidt mysli og frisk frugt, så får du en god start på dagen.

Ingredienser

  • 6 stk
    frugt, for eksempel appelsin, klementin, pære, æble
  • 10 dl
    surmælksprodukt som yoghurt, A38 eller skyr. Se efter Nøglehullet
  • 220 g
    mysli. Se efter Nøglehullet eller lav den selv, se opskrift
Hjemmelavet mysli (til 4 personer)
  • 100 g
    havregryn
  • 30 g
    græskarkerne
  • 30 g
    sesamfrø
  • 20 g
    abrikos
  • 30 g
    rosin
  1. 1
    Skyl frugterne og skær dem i tern. 2 stk. frugt pr. voksen og 1 stk. frugt pr. barn
  2. 2
    Hæld surmælksprodukt i en skål. 3 dl pr. voksen og 2 dl pr. barn
  3. 3
    Drys med 60 gram mysli pr. voksen og 50 gram mysli pr. barn. Put frisk frugt på toppen – dobbelt så meget til voksne som til børn
  4. 4
    Hjemmelavet mysli
    Vask hænder
  5. 5
    Læg havregryn, græskarkerner og sesamfrø på en kold stegepande
  6. 6
    Tænd for blusset og rist ved svag varme, til gryn, kerner og frø er let gyldne
  7. 7
    Lad blandingen køle af
  8. 8
    Skær abrikoser i stykker på størrelse med rosiner
  9. 9
    Bland gryn, kerner, frø, rosiner og abrikoser
  10. Voksenportion

    Børneportion

    surmælksprodukt_med_mysli_frisk_frugt_lille.jpg

Tip

Lav en stor portion hjemmelavet mysli og opbevar den i et tætsluttende glas. Myslien kan holde sig et par uger. Du kan bruge andre typer gryn, kerner, frø eller tørret frugt.