Sommersuppe med croutons
 Lav en dejlig og fyldig suppe på bønner og linser. Sommergrøntsagerne er prikken over i´et. Husk at sætte bønner og kikærter i blød dagen før du vil lave suppen
Ingredienser
Sommersuppe 
 - 
50 ghvide bønner
 - 
50 gkikærter
 - 
50 glinse
 - 
1 spskolivenolie
 - 
1 fedhvidløg
 - 
1 stkløg
 - 
600 gsommergrøntsager som gulerødder, blomkål, ærter, spidskål og tomater
 - 
1 læblemost
 - 
1 bundtpersille
 - 
salt
 - 
peber
 
Parmesan croutons 
 - 
4 skivedaggammelt rugbrød
 - 
1 fedhvidløg
 - 
75 gparmesan
 
- 
1Sommersuppe:Sæt bønner og kikærter i blød minimum 12 timer
 - 
2Skyl bønner og kikærter
 - 
3Pil hvidløg og løg
 - 
4Hak hvidløg og løg groft
 - 
5Skyl sommergrøntsagerne og skær dem i grove stykker
 - 
6Kom olie i en stor gryde med tyk bund
 - 
7Varm olien op og tilsæt bønner, kikærter og linser
 - 
8Rør godt rundt
 - 
9Tilsæt hvidløg, løg og grøntsager, steg det hele af uden det tager farve
 - 
10Tilsæt hvidvin og lad det koge helt ind
 - 
11Tilsæt æblemost
 - 
12Lad retten småkoge i ca. 30 minutter
 - 
13Skyl persille og den groft
 - 
14Tilsæt grofthakket persille
 - 
15Smag til med salt og peber
 - 
16Suppen må gerne være lidt tyk og rustik
 - 
17Parmesancroutons:Tænd ovnen på 150 grader varmluft
 - 
18Skær brødet i tern af 2x2 cm
 - 
19Pil hvidløg og hak det fint
 - 
20Riv parmesanen på den fine side af rivejernet
 - 
21Vend brød med hvidløg og parmesan
 - 
22Læg bagepapir på en bageplade og kom brødet herpå
 - 
23Bag croutonerne i ca. 10 minutter til de er sprøde
 - 
24Fordel suppen i fire, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen, drys sprøde brødcroutoner på toppen
 - 
Voksenportion
 Børneportion
![sommersuppe_croutoner_lille.jpg]()
 
Tip
 Du kan også bruge hvedebrød som croutoner. Lav en stor portion og opbevar i en lufttæt beholder, så kan de holde sig nogle dage
 