Sommerbrunch 1.0
Husk sommerens bær til alle måltider lige nu hvor de er allerbedst!
Ingredienser
7 o´clock frugt cocktail
-
7 stkblomme
-
150 ghindbær
-
150 gblåbær
-
300 gjordbær
-
2 stkbanan
-
5 dlappelsinjuice eller æblemost
-
6 stkfriskt mynteblad
-
50 ggræskarkerne
Kikærteblinis, 4 stk.
-
50 ghvedemel
-
25 gkikærtemel eller flækærtemel
-
50 ghavregryn, gerne grovvalsede
-
25 gfuldkornsmel. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
1 tskbagepulver
-
salt
-
1 spskhonning
-
1 spskrapsolie
-
1 dlKærnemælk
-
1 stkæg
-
Lidt smør til stegning
Tilbehør til blinis, børn
-
150 ghindbær
-
20 gmandel
-
4 spskhonning
Tilbehør til blinis, voksne
-
100 gbrie, 50+
-
4 spskhonning
Asparges, røræg og grillet toast
-
4 stkæg
-
salt
-
peber
-
1 dlmælk. Se efter Nøglehullet
-
1 tsksmør
-
10 stkgrøn asparges
-
Lidt frisk persille
-
4 skivefuldkornstoastbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
Ekstra til de voksne
-
2 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
-
4 skiveost. 45+
-
1 stktomat
-
17 o´clock frugtcocktail:Aftenen forinden:
-
2Skyl blommer, hindbær, blåbær og jordbær
-
3Del blommerne, fjern stenen og skær i tern
-
4Skær jordbær i kvarte
-
5Bland frugter og bær
-
6Kom husholdningsfilm skålen over sæt i køleskabet
-
7Næste morgen:Skræl bananerne og skær dem i skiver
-
8Bland banan i frugtcocktailen
-
9Hæld saft over frugtcocktailen
-
10Skyl mynte og hak den fint
-
11Kom græskarkerner på en stegepande og rist kernerne
-
12Fordel frugtcocktail i fire glas
-
13Kom mynte og græskarkerner på toppen
-
14Kikærteblinis:Bland hvedemel, kikærtemel, havregryn, fuldkornsmel, bagepulver og salt i en skål
-
15Bland honning, rapsolie, kærnemælk og æg i en anden skål
-
16Bland de tørre og våde ingredienser godt sammen
-
17Kom lidt smør på en stegepande og varm stegepanden op
-
18Kom ca. 2 spsk. dej på panden og steg blinis på begge sider
-
19Hold de færdige blinis lune under et stykke staniol
-
20Del portionen i fire
-
21Skyl hindbær
-
22Hak mandler
-
23Server blinis med friske hindbær, hakkede mandler og lidt honning til børnene
-
24Server blinis med brie og honning til hver voksen
-
25Asparges, røræg og grillet toast:Slå æggene ud i en skål
-
26Tilsæt salt, peber og mælk og pisk det godt sammen
-
27Skyl asparges og skær i skrå skiver
-
28Skyl persille og hak den
-
29Tag en stegepande og kom lidt smør på
-
30Hæld æggemassen på stegepanden
-
31Tilsæt asparges og persille efter et par minutter
-
32Læg toastbrødet på en brødrister og rist på begge sider
-
33Server et stykke toastbrød med røræg til hver person
-
34Ekstra til de voksne:Skyl tomaten og skær den i skiver
-
35Kom to skiver skinke og skiver af tomat på hvert stykke rugbrød
-
36Server en skive rugbrød med pålæg til hver voksen
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
I stedet for kikærtemel kan du bruge blendede kogte kikærter.