Skip to the content

Skyr med rabarber og granola

Vælg surmælksprodukter med Nøglehullet, så er du sikret et minimum af fedt. Drys med nødder, tørret frugt og havregryn. Det giver god smag og mæthed.

Ingredienser

  • 7 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  • 4 stilk
    rabarber
  • 130 g
    granola eller mysli, se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
Granola
  • 1 dl
    mandel
  • 1 dl
    haselnød
  • 1 dl
    solsikkekerne
  • 1 dl
    græskarkerne
  • 1 dl
    havregryn
  • 1 dl
    honning
  • 1 spsk
    hørfrø eller chiafrø
  • 1 dl
    tørrede tranebær eller blåbær
  1. 1
    Skyl rabarber og kog til kompot
  2. 2
    Hæld skyr i fire tallerkener eller glas
  3. 3
    Drys granola over skyren
  4. 4
    Pynt med kompot og frisk rabarber
  5. 5
    Hjemmelavet Granola:
    Hak mandlerne groft med en savtakket kniv
  6. 6
    Hæld mandler, hasselnødder, solsikkekerner og græskarkerner på en tør stegepande
  7. 7
    Rist nødder og kerner til de er gyldne. Fjern stegepanden fra blusset
  8. 8
    Hæld havregryn på en anden, tør stegepande
  9. 9
    Rist havregrynene til de er gyldne
  10. 10
    Tilsæt honning til havregrynene og derefter chiafrø
  11. 11
    Lad honningen smelte sammen med havregryn og frø
  12. 12
    Fjern stegepanden fra blusset
  13. 13
    Lad blandingerne køle af
  14. 14
    Bland de to blandinger sammen og tilsæt tørrede bær
  15. 15
    Hæld blandingen på bagepapir og kom det i ovnen ved 70 grader i 1 time og 15 til granolaen er tør og sprød

Tip

Gem resten af granolaen til morgenmad eller mellemmåltider