Skyr med mysli
Et magert surmælksprodukt og en god mysli med masser af fuldkorn og smag - sådan får du energi til dagens udfordringer!
Ingredienser
-
10 dlskyr
-
220 gmysli
-
4 stkæble
Hjemmelavet mysli
-
150 ghavregryn
-
100 grugflager eller havregryn
-
100 gsolsikkekerne
-
100 gbygkerner eller andre kerner som hvede- eller rugkerner
-
50 gtørret abrikos
-
30 gmørk chokolade, 70 %
-
50 grosin
-
50 gtørrede solbær, kan udelades
-
1Tænd ovnen på 170 grader varmluft
-
2Læg bagepapir på en bageplade
-
3Bland alle gryn og kerner på bagepapiret
-
4Sæt bagepladen i ovnen og rist gryn og kerner i cirka 17-20 minutter til blandingen er gylden. Pas på det ikke bliver sort.
-
5Tag blandingen ud af ovnen og lad den køle af
-
6Skær abrikoserne i små tern
-
7Hak chokoladen groft med en savtakket kniv
-
8Bland gryn og kerner med tørret frugt, bær og chokolade
-
9Kom din hjemmelavede mysli i en stort glas med tætsluttende låg
-
10Servering:Hæld skyr i en dyb tallerken, drys mysli på toppen og spis et æble pr. person ved siden af. Beregn 3 dl skyr og 60 gram mysli pr. voksen – og 2 dl skyr og 50 gram mysli pr. barn.
-
Voksenportion
Børneportion