Salat med tun, æg og kartofler
Fisk er godt for dig, så husk at spise fisk flere gange om ugen, også til frokost.
Ingredienser
-
8 stkæg
-
700 gkogte, kolde kartofler (gerne nye kartofler)
-
4 stkdrueagurker plus 2 spsk lage
-
2 håndfuldradicchio eller spinat
-
4 dåsetun i vand
-
2 spskrapsolie
-
salt
-
peber
-
1Kog vand i en gryde og bring vandet i kog
-
2Kom forsigtigt æggene i det kogende vand og kog dem cirka 6 minutter
-
3Skær de kogte kartofler i skiver
-
4Skær drueagurkerne i skiver
-
5Skyl salaten og pluk den groft
-
6Hæld vand fra tun
-
7Bland alle ingredienser, dog ikke æg, i en stor røreskål
-
8Smag salaten til med lidt salt og peber
-
9Del salaten i fire, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
10Læg æg ovenpå salaten
-
11Pak salaten i bokse og tag med på farten
-
Voksenportion
Børneportion