Salat med kerner, kartofler og hytteost
Kartofler er gode for dig, spis derfor kartofler flere gange om ugen og også gerne til frokost. Hytteost giver fylde og protein til salaten.
Ingredienser
-
4 dlhvedekerner. Alternativt bulgur eller ris. Vælg fuldkorn
-
400 gkogte, kolde kartofler (gerne nye kartofler)
-
persille
-
dild
-
2 stkcitroner, ikke overfladebehandlet
-
2 dlhytteost
-
40 grosin
-
4 spskrapsolie
-
salt
-
peber
-
1Kom kernerne i en sigte og skyl kernerne under koldt vand
-
2Kom kernerne i en gryde, og kog kernerne som anvist på emballagen
-
3Skær de kogte kartoflerne i tern
-
4Skyl persille og dild og hak det
-
5Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
-
6Bland hvedekerner, kartofler, krydderurter, citronskal og citronsaft, hytteost, rosiner og rapsolie i en stor skål
-
7Smag til med lidt salt og peber
-
8Del salaten i fire portioner, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
9Pak salaten i bokse og tag med på farten
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Kog altid en stor portion kartofler når du alligevel er i gang med at skrælle. Så har du altid kartofler til frokostsalater og som pålæg på rugbrød