Skip to the content

Salat med hele korn, agurk, nødder og friske urter

Spis fuldkorn, også til frokosten. Nødderne giver knas og sundt fedt til salaten.

Ingredienser

  • 4 dl
    rugkerner, alternativt hvedekerner eller bulgur
  • 100 g
    hasselnødder
  • 2 stk
    agurk
  • 2 håndfuld
    friske urter som timian
  • 140 g
    ost. Se efter Nøglehullet
  • 2 spsk
    sojasovs
  • 2 spsk
    rapsolie
  • 4 spsk
    æbleeddike eller anden lys eddike
  • salt
  • peber
  1. 1
    Kom rugkernerne i en sigte og skyl dem under koldt vand
  2. 2
    Kom rugkernerne i en gryde, og kog dem efter anvisningen på emballagen
  3. 3
    Kom hasselnødder på en tør, kold stegepande
  4. 4
    Tænd for blusset og rist nødderne til de er gyldne
  5. 5
    Lad nødderne køle lidt af og hak dem
  6. 6
    Skyl krydderurterne og hak dem
  7. 7
    Skyl agurk, flæk dem, og skær dem i grove tern
  8. 8
    Skær osten i tern
  9. 9
    Bland en dressing af sojasovs, rapsolie og eddike
  10. 10
    Bland salaten i dressingen og vend rundt
  11. 11
    Smag til med lidt salt og peber
  12. 12
    Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  13. 13
    Pak salaten i bokse og tag med på farten
  14. Voksenportion

    Børneportion

    salat_hele_korn_agurk_nødder_friske_urter_lille.jpg