Salat med hele korn, agurk, nødder og friske urter
Spis fuldkorn, også til frokosten. Nødderne giver knas og sundt fedt til salaten.
Ingredienser
-
4 dlrugkerner, alternativt hvedekerner eller bulgur
-
100 ghasselnødder
-
2 stkagurk
-
2 håndfuldfriske urter som timian
-
140 gost. Se efter Nøglehullet
-
2 spsksojasovs
-
2 spskrapsolie
-
4 spskæbleeddike eller anden lys eddike
-
salt
-
peber
-
1Kom rugkernerne i en sigte og skyl dem under koldt vand
-
2Kom rugkernerne i en gryde, og kog dem efter anvisningen på emballagen
-
3Kom hasselnødder på en tør, kold stegepande
-
4Tænd for blusset og rist nødderne til de er gyldne
-
5Lad nødderne køle lidt af og hak dem
-
6Skyl krydderurterne og hak dem
-
7Skyl agurk, flæk dem, og skær dem i grove tern
-
8Skær osten i tern
-
9Bland en dressing af sojasovs, rapsolie og eddike
-
10Bland salaten i dressingen og vend rundt
-
11Smag til med lidt salt og peber
-
12Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
13Pak salaten i bokse og tag med på farten
-
Voksenportion
Børneportion