Salat med fennikel, parmaskinke og mandler
 En lækker salat med grøntsager, nødder og fuldkorn er et sundt og mættende frokostmåltid.
Ingredienser
- 
160 gmandel
 - 
8 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
 - 
2 stkcitroner , ikke overfladebehandlet
 - 
4 stkfennikel
 - 
8 skiveparmaskinke
 - 
4 spskhonning
 - 
Lidt frisk dild
 - 
salt
 - 
peber
 
- 
1Læg mandler på en tør stegepande
 - 
2Sæt stegpanden på blusset og rist mandlerne til de er gyldne
 - 
3Lad mandlerne køle lidt af og hak dem
 - 
4Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
 - 
5Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
 - 
6Skær skinken i mindre stykker
 - 
7Skyl fennikel, flæk dem, skær bunden væk
 - 
8Snit fennikel meget tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv
 - 
9Skyl dild, og pluk det fint
 - 
10Bland mandler, citronskal, saft af citroner, fennikel, skinke, honning og dild i en skål
 - 
11Smag til med lidt salt og peber
 - 
12Riv rugbrødet i grove stykker eller skær det i stænger og kom over salaten
 - 
13Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
 - 
14Pak salaten i bokse og tag med på farten
 - 
Voksenportion
 Børneportion
![salat_fennikel_parmaskinke_mandler_lille.jpg]()
 
 