Salat med fennikel, parmaskinke og mandler
En lækker salat med grøntsager, nødder og fuldkorn er et sundt og mættende frokostmåltid.
Ingredienser
-
160 gmandel
-
8 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
2 stkcitroner , ikke overfladebehandlet
-
4 stkfennikel
-
8 skiveparmaskinke
-
4 spskhonning
-
Lidt frisk dild
-
salt
-
peber
-
1Læg mandler på en tør stegepande
-
2Sæt stegpanden på blusset og rist mandlerne til de er gyldne
-
3Lad mandlerne køle lidt af og hak dem
-
4Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
-
5Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
-
6Skær skinken i mindre stykker
-
7Skyl fennikel, flæk dem, skær bunden væk
-
8Snit fennikel meget tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv
-
9Skyl dild, og pluk det fint
-
10Bland mandler, citronskal, saft af citroner, fennikel, skinke, honning og dild i en skål
-
11Smag til med lidt salt og peber
-
12Riv rugbrødet i grove stykker eller skær det i stænger og kom over salaten
-
13Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
-
14Pak salaten i bokse og tag med på farten
-
Voksenportion
Børneportion