Rugbrødsmadder
Rugbrød med pålæg mætter godt og er nemt at have med på farten. Husk også fisken til frokost.
Ingredienser
-
10 skiverugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
-
4 stkæg
-
4 stktomat
-
persille
-
16 skiveagurk
-
120 gleverpostej. Se efter Nøglehullet
-
karse
-
1 stkgulerod
-
4 spskskyr eller friskost. Se efter Nøglehullet
-
2 dåseMakrel i tomat
-
1Vask hænder
-
2Hæld vand i en gryde. Tænd for blusset
-
3Læg æg i gryden, når vandet koger. Kog i 10 min.
-
4Lad æg køle af. Pil æg, og del med en æggedeler
-
5Skyl tomat. Skær i skiver og drys med lidt salt
-
6Læg æg og tomat på en skive rugbrød pr. voksen. Server æg og tomat uden rugbrød til børn. Pynt med lidt persille
-
7Skyl agurken. Skær 4 skiver af agurken pr. person
-
8Smør en skive rugbrød pr. person med leverpostej. Læg agurkeskiver på, og pynt med lidt karse
-
9Skæl guleroden, og riv den på den grove side af rivejernet
-
10Smør rugbrød med skyr eller friskost. Læg makrel ovenpå. Pynt med revet gulerod til de voksne
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Brug det pålæg, du har i huset. Husk fisk og grøntsager.