Skip to the content

Rugbrødsmadder

Rugbrød med pålæg mætter godt og er nemt at have med på farten. Husk også fisken til frokost.

Ingredienser

  • 10 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 4 stk
    æg
  • 4 stk
    tomat
  • persille
  • 16 skive
    agurk
  • 120 g
    leverpostej. Se efter Nøglehullet
  • karse
  • 1 stk
    gulerod
  • 4 spsk
    skyr eller friskost. Se efter Nøglehullet
  • 2 dåse
    Makrel i tomat
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Hæld vand i en gryde. Tænd for blusset
  3. 3
    Læg æg i gryden, når vandet koger. Kog i 10 min.
  4. 4
    Lad æg køle af. Pil æg, og del med en æggedeler
  5. 5
    Skyl tomat. Skær i skiver og drys med lidt salt
  6. 6
    Læg æg og tomat på en skive rugbrød pr. voksen. Server æg og tomat uden rugbrød til børn. Pynt med lidt persille
  7. 7
    Skyl agurken. Skær 4 skiver af agurken pr. person
  8. 8
    Smør en skive rugbrød pr. person med leverpostej. Læg agurkeskiver på, og pynt med lidt karse
  9. 9
    Skæl guleroden, og riv den på den grove side af rivejernet
  10. 10
    Smør rugbrød med skyr eller friskost. Læg makrel ovenpå. Pynt med revet gulerod til de voksne
  11. Voksenportion

    Børneportion

    rugbrødsmadder_lille.jpg

Tip

Brug det pålæg, du har i huset. Husk fisk og grøntsager.