Rødkålssalat med passionsfrugt og appelsin
En grov rødkålssalat giver motion til både tænder og mave og mætter godt. Lav en stor portion og brug resten til andre måltider for eksempel frokost eller aftensmad.
Ingredienser
-
400 grødkål (ca. ¼ af et kålhoved)
-
1 stkpassionsfrugt
-
1 stkappelsin
-
1 spskrapsolie
-
1 spskæblecidereddike
-
1 spskflydende honning
-
Lidt salt og peber
-
1Skær en tyk skive af toppen af rødkålshovedet
-
2Læg kålhovedet med snitfladen nedad
-
3Del kålen i fire
-
4Skær stokken fra
-
5Snit rødkålen i meget tynde skiver
-
6Læg den snittede kål i en stor skål
-
7Del passionsfrugten i to. Skrab kernerne og saften ud over den snittede kål
-
8Skræl appelsinen og skær appelsinbådene i tern
-
9Læg appelsinternene i skålen med den snittede kål
-
10Bland kålblandingen med rapsolie, æblecidereddike og honning
-
11Smag til med lidt salt og peber
-
12Servering:Del rødkålssalaten i fire portioner.
-
Tip
Du kan skifte rødkål ud med hvidkål og appelsiner ud med æbler eller pærer.