Skip to the content

Rødbedesuppe

Smuk suppe med skøn smag. Her har du opskriften der luner en kold efterårsaften.

Ingredienser

  • 1 kg
    rødbede
  • 250 g
    kartofler
  • 3 spsk
    rapsolie
  • 2 stk
    løg
  • 2 fed
    hvidløg
  • fond, boullion eller vand
  • 1 stk
    laurbærblad
  • 2 stk
    citroner, ikke overfladebehandlet
  • salt
  • peber
  • 1 spsk
    lakridspulver
  • 1 tsk
    spidskommen
  • 1 ml
    reven peberrod
Tilbehør
  • 2 dl
    Creme fraiche 9 %
  • 300 g
    fuldkornsbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  1. 1
    Skyl rødbeder og kartoflerne, skræl dem og skær dem i mindre stykker.
  2. 2
    Kom olie i en gryde og varm gryden op.
  3. 3
    Svits rødbeder og kartofler.
  4. 4
    Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
  5. 5
    Kom løg og hvidløg i gryden og svits videre.
  6. 6
    Tilsæt fond og laurbærblad.
  7. 7
    Lad retten småkoge i ca. 20-30 minutter.
  8. 8
    Skyl citronerne.
  9. 9
    Riv citronskallen på den fine side af rivejernet.
  10. 10
    Tilsæt citronskal og citronsaft til retten.
  11. 11
    Blend suppen med en stavblender når rødbeder og kartoflerne er møre.
  12. 12
    Smag til med salt, peber, lakrids, spidskommen og revet peberrod.
  13. 13
    Server i skåle.
  14. 14
    Kom creme fraiche på toppen.
  15. 15
    Spis ristet fuldkornsbrød til.
  16. 16
    Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen.
  17. Voksenportion

    Børneportion

    rødbedesuppe_lille.jpg