Rødbedesuppe
 Smuk suppe med skøn smag. Her har du opskriften der luner en kold efterårsaften. 
Ingredienser
- 
1 kgrødbede
 - 
250 gkartofler
 - 
3 spskrapsolie
 - 
2 stkløg
 - 
2 fedhvidløg
 - 
fond
 - 
1 stklaurbærblad
 - 
2 stkcitroner, ikke overfladebehandlet
 - 
salt
 - 
peber
 - 
1 spsklakridspulver
 - 
1 tskspidskommen
 - 
1 mlreven peberrod
 
Tilbehør 
 - 
2 dlCreme fraiche 9 %
 - 
300 gfuldkornsbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
 
- 
1Skyl rødbeder og kartoflerne, skræl dem og skær dem i mindre stykker.
 - 
2Kom olie i en gryde og varm gryden op.
 - 
3Svits rødbeder og kartofler.
 - 
4Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
 - 
5Kom løg og hvidløg i gryden og svits videre.
 - 
6Tilsæt fond og laurbærblad.
 - 
7Lad retten småkoge i ca. 20-30 minutter.
 - 
8Skyl citronerne.
 - 
9Riv citronskallen på den fine side af rivejernet.
 - 
10Tilsæt citronskal og citronsaft til retten.
 - 
11Blend suppen med en stavblender når rødbeder og kartoflerne er møre.
 - 
12Smag til med salt, peber, lakrids, spidskommen og revet peberrod.
 - 
13Server i skåle.
 - 
14Kom creme fraiche på toppen.
 - 
15Spis ristet fuldkornsbrød til.
 - 
16Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen.
 - 
Voksenportion
 Børneportion
![rødbedesuppe_lille.jpg]()
 
 