Rabarber, ovnbagte kartofler og kylling
Nyd forårets rabarber med kylling og kartofler. Mad med masser af smag.
Ingredienser
Kylling
-
1 stkkylling
-
1 bundtpersille
-
4 stkskalotteløg
-
salt
-
peber
Ovnbagte kartofler
-
500 gkogte kartofler, for eksempel rester fra en anden dag
-
salt
Rabarber
-
4 stkrabarber
-
1 spskingefær
-
1 tskchili
-
1 spskrapsolie
-
1 dlæblemost
-
1 bundtfrisk mynte
Salat
-
1 pakkesalat
-
1 spskolivenolie
-
0.5 spskcitron saft
-
1Kylling:Tænd ovnen på 180 grader
-
2Tag din kylling og skær ryggen ud. Det gør du ved at lægge kyllingen på et spækbræt, med brystet opad. Stik kniven ned igennem og pres kniven ned på begge sidder af ryggen. Tag rygstykket ud og smid det væk
-
3Riv fat i begge sidder af kyllingen og pres brystet ned mod brættet, så fuglen ligger helt fladt
-
4Skyl persillen og hak den groft
-
5Pil løgene og flæk dem på midten
-
6Tag et fad, læg persille og løg heri og kom kyllingen ovenpå
-
7Drys lidt salt og peber ovenpå
-
8Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen 40-45 minutter til den er gennemstegt
-
9Ovnbagte kartofler:Gnid de kogte kartofler med lidt salt
-
10Læg kartoflerne i et fad
-
11Kom kartoflerne i ovnen 15 minutter før kyllingen er færdig
-
12Rabarber:Skyl rabarber grundigt
-
13Skær det røde stykke af rabarber i skrå stykker
-
14Skræl ingefær og hak den fint
-
15Kom rabarber, olie, ingefær og chili i en gryde et par minutter
-
16Tilsæt æblemost og lad det småkoge i cirka 10 minutter
-
17Skyl mynte og hak det fint
-
18Vend mynte i
-
19Servering:Fordel maden på fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
-
20SalatPisk dressingen sammen, skyl salatblade og bland det hele i en skål.
-
Voksenportion
Børneportion
Tip
Kog en stor portion kartofler når du alligevel er i gang med at skrælle, så har du både til aftensmad, frokostsalater og som pålæg på brød